Google gaat sites in de zoekresultaten laten zakken die niet mobiel vriendelijk zijn.

We surfen nu meer dan ooit via mobiele toestellen, zoals smartphones en tablets, op het web. Echter hebben nog niet alle KMO’s een mobielvriendelijke versie van hun website beschikbaar.

Wat doe jij als je een website niet deftig kan bekijken op je mobiel? Kom je dan uit je luie zetel om je vaste PC of laptop op te starten en de site daar te bekijken? Juist ja, je gaat terug naar google en klikt door naar de volgende leveranciers die wel een mobiel vriendelijke website heeft.

Zo laat je als KMO zonder responsive (lees: mobielvriendelijke) website een hele hoop aan potentiële klanten links liggen.

Laat geen klanten liggen

Google geeft je op dit moment al voorrang in zijn zoekresultaten als je ook een mobielvriendelijke versie van je website hebt. Google is momenteel zelfs bezig om nog een stapje verder te gaan. Ze zijn momenteel bezig met testen om de mobiele versie van uw site als primaire versie van uw site te gaan gebruiken. Heb je geen mobiele versie van uw website, dan ga je dus minder en minder online gevonden worden en gaan je concurrenten met al je potentiële klanten lopen.

ipad-tablet-technology-touch

Is jou website al mobielvriendelijk?

Je kan dit heel eenvoudig controleren door je site te bezoeken via een smartphone en tablet.

Google heeft hiervoor ook een mobielvriendelijke tool voor.
Blijkt jouw website nog niet mobielvriendelijk te zijn, laat dan geen geld liggen en vraag je webdesigner naar een website met responsive design.

Hoe pakken wij het aan?

Wij bij Digi we Go geloven dat een website het totaalpakket moet zijn. Je koopt toch ook geen auto zonder banden? Bij ons zijn de mobielvriendelijke versies geen meerkost of opties. Bij ons zitten ze bij in de prijs. Want mobielvriendelijk is niet langer een optie. Meer weten? Contacteer ons.